Mus czekoladowy
Mus czekoladowy
autorem artykułu jest Ada Sagała
Czekolada poprawia nam humor. W zimne dni pijemy ją na gorąco, a w ciepłe lato jemy ją w postaci lodów. Cały rok mamy z nią kontakt.
Za co tak jÄ… lubimy? Jedni za zapach, inni za smak, sÄ… tacy, którzy kochajÄ… jej kolor. Jest wszÄ™dzie – w jedzeniu, kosmetykach, perfumach.
Oto przepis, który każdy wielbiciel czekolady z pewnością doceni za jego prostotę i cudowny, czekoladowy smak.
Składniki :
450 g gorzkiej czekolady
4 żółtka
300 ml śmietany kremówki
5 białek
25 ml koniaku (lub brandy)
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej (musisz postawić naczynie z czekoladą na garnku z gotującą się wodą). Lekko ostudzić i cały czas mieszając dodawać po kolei żółtka. Osobno ubić śmietanę i białka. Bardzo delikatnie połączyć z masą czekoladową. Na końcu dolać koniak i ponownie wymieszać. Przelać do pucharków lub miseczek. Podawać schłodzone.
--
www.gendai.pl
www.dlaurody.pl
Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl
Zobacz takze:
Finanse rodziny – powinny być jak finanse dobrej
Historia słupskiego stadionu
Jak zwiększyć ilość uczestników kursu e-mailowego?
Jak mieć pracę łatwą, przyjemną i dochodową
Historia dźwigu